top of page

MAM Aanbod

Met Aandacht Mama

MAM Lezing

Laagdrempelig kennismaken met MAM

Tijd voor MAM

2 uur verdiepen in jouw moederschap

MAM Retreat

Een weekend om je te verdiepen in jouw moederschap

ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-22.jpg
MAM : Diensten

MAM Lezing

‘MAM voor mama’s met kinderen in ALLE leeftijden! Van baby tot jongvolwassene.’

Kom vrijblijvend en laagdrempelig kennismaken met MAM. Er is ruimte voor uitleg over Aware Parenting en Haptonomie. Je kunt ons vragen stellen en ons beter leren kennen samen met andere mama’s. Kom ontdekken of jij samen met MAM aandacht wil geven aan het moederschap.

MAM : Over

Tijd voor MAM

Met Aandacht Mama

Grenzen & ruimte – Zelfliefde – Ontspannen & Stilte – Balans


“ Een moment om te ont-moeten met aandacht voor het moederschap”


Tijdens deze sessie ga je delen, ervaren en verdiepen in wat moederschap met je doet. Deze ochtend staan we samen stil bij je kracht en bij je patroon. Door te delen met andere moeders is er herkenning en bewustwording. Ook andere moeders zijn aan het struggelen, vinden dingen lastig, worden boos en zijn nog steeds de mooiste en liefste moeder van de wereld.


Tijdens de Tijd voor MAM sessies worden er verschillende onderwerpen vanuit de Aware Parenting filosofie belicht, word je uitgedaagd om spanningsvelden binnen jouw gezinssysteem te onderzoeken en voelen. We geven persoonlijke lichaamsgerichte oefeningen vanuit de Haptonomie. Doordat we twee uur samen de diepte in gaan en jouw persoonlijke situatie aandacht krijgt, neem je waardevolle input en inspiratie mee naar huis.


Daar waar mama’s samenkomen om te durven delen en leren over het moederschap, daar is kwetsbaarheid aanwezig. Daar waar je kwetsbaar kunt zijn is veiligheid. De veiligheid waar jij, mama, met zachte en compassievolle ogen naar jezelf en de ander kan kijken. Hoe meer we hier mee oefenen, hoe meer dit groeit in jou en jouw omgeving.


Wij zijn als moeders ook vaak aan het zoeken en worstelen. We kennen de momenten allemaal, want hoe super we er van kunnen genieten, zo is het vaak ook een dikke uitdaging en daar horen alle....ja alle gevoelens bij!


“Delen heelt, dus stel je voor met een groep mama’s samen delen.”


We ontmoeten je graag!


Veel liefs,


MAM

Laura en Janneke


Tijd voor MAM         

Iedere maand op woensdag

van 9.30-11.30 uur

@InFabriek, Boekel, Tuinstraat 15

Kosten €55 euro per bijeenkomst

MAM : Over

MAM Retreat

Datum nog niet bekend

MAM : Over
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-69.jpg

Geniet van een inspirerend &
ontspannen weekend voor jezelf


MAM : Diensten
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-85.jpg

'Een moment om te ont-moeten met aandacht voor het moederschap'

Geniet van een inspirerend en ontspannen weekend voor jezelf. Van vrijdagavond tot zondagmiddag hoef je even helemaal niks. Op een prachtige locatie, Peelgeluk in Boekel, deel je met andere mama’s, ga je verdiepen in jouw moederschap en zul je gaan ervaren wat voor jou goed voelt.

MAM sessies – Aware Parenting – Haptonomie – Yoga & Meditatie – Natuur – vegetarische maaltijden

Delen over wat het moederschap met jou doet en durven voelen waar het jou raakt. Tijdens de MAM sessies worden er verschillende thema’s vanuit de Aware Parenting filosofie belicht, word je uitgedaagd om spanningsvelden binnen jouw gezinssysteem te onderzoeken en voelen. Met persoonlijke lichaamsgerichte oefeningen vanuit de Haptonomie kun je ontdekken hoe jij moeder bent, wilt zijn en wat je nu nodig hebt om te bewegen in het moederschap zoals jij wilt.

ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-22.jpg
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-9.jpg

‘Dit is voor elke mama, in welke levensfase je ook zit met je kind. Van baby tot jongvolwassene. Moeder ben en blijf je’.

In deze tijd van snelheid, elk gaatje in je agenda vullen, ouders die hun organisatieskills aanpakken om het zo soepel mogelijk te managen, omgaan met de aantrekkingskracht van schermtijd, suiker en overprikkeling… een uitdaging.

Verbinden met aandacht, spel & lichamelijke nabijheid – opvoeden zonder straffen & belonen – ontspannen & herstellen door het mogen uiten van emoties

Met Aware Parenting word je bewust van jouw rol in het leven van je kind en hoe jij deze wilt vervullen. Jij bent één van de meest belangrijke en invloedrijke personen in het leven van je kind. Wat een onwijs krachtige en betekenisvolle relatie. Hoe jij met jezelf en je omgeving omgaat is wat je doorgeeft aan je kind. Er is geen gebruiksaanwijzing die je uitlegt hoe het werkt. Hoe je jouw kind kunt opvoeden. Wel kun je jouw moederschap aandacht geven en bewust worden van wat je doet en hoe je dit wilt doen.

Kinderen die opgroeien in een omgeving waar er vanuit deze filosofie met elkaar wordt omgegaan, groeien op tot volwassenen die gezonde relaties aan kunnen gaan, trouw blijven aan waar ze zelf in geloven en respect hebben voor zichzelf en hun omgeving.

‘Children are born aware, they can help us become aware again.’

DSC_6851.jpg
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-38.jpg

‘You know the truth by the way it feels.’

Haptonomie gaat over gevoelsontwikkeling, je denken en voelen weer in balans brengen. Hierbij geeft je lijf je allemaal signalen aan waar we niet meer altijd gewend zijn naar te luisteren. Deze signalen vertellen jou hoe het met je gaat, hoe jij je voelt in een bepaalde situatie of juist in contact met een bepaald persoon. En zo is dat ook met je kind, jouw kind laat je alles voelen, van puur geluk tot pure frustratie en dit zegt alles over jou en het contact met je kind. Door middel van ervaringsoefeningen word je je bewust van patronen en creeer je nieuwe mogelijkheden van bewegen en voelen voor jezelf.

'De combinatie van Aware Parenting & Haptonomie in de MAM sessies werkt echt magisch'

‘Ook andere moeders zijn aan het struggelen, vinden dingen lastig, worden boos en zijn nog steeds de mooiste en liefste moeder van de wereld.’

Zorg bij deze MAM winter Retreat voor jezelf, krijg helder wat jou niet meer dient, wat je los wilt laten en oefen met het opbouwen van gezonde gewoonten. Dit is het leven en jij kunt er voor kiezen om je hiervan bewust te worden, zodat je steeds meer en meer in jouw authentieke kracht zult gaan staan.

ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-58.jpg
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-81.jpg

Voor JOU

Naast dat je even niet zelf hoeft te koken, voor niemand anders hoeft te zorgen, laat je jezelf letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje vallen op een inspirerende plek met fijne mensen, heerlijk eten, rust & activiteit. Je besteed aandacht aan jouw lichaam en geest.
Na dit weekend ga je niet gewoon door met wat je deed, je gaat naar huis met heldere intenties en praktische oefeningen. Met nieuwe energie ga je samen met jouw bijzondere gezin ontdekken wat voor jullie werkt.

Locatie Peelgeluk Boekel

Prachtige locatie tegen de rand van het bos, een heerlijke plek om te Zijn.

PeelGeluk zijgevel.jpg
20221019_101559 (1).jpg

€595,-

 • MAM sessies

 • Aware Parenting

 • Haptonomie

 • Yoga & Meditatie

 • Natuur

 • Vegetarische maaltijden

 • Twee overnachtingen (2 persoonskamer)

 • Vrijdag 19.00 uur tot zondag 15.00 uur

 • Max. ruimte voor 10 mama’s

Impressie dagindeling

 • 8.00-9.00 yoga & meditatie

 • 09.00 – 10.00 ontbijt

 • 10.30 – 12.30 MAM sessie

 • 13.00 – 14.00 lunch

 • 14.00 – 15.00 Natuur in

 • 15.00 – 17.30 eigen tijd / activiteit

 • 18.00 – 19.00 diner

 • 19.30 – 21.30 MAM sessie

DSC_6830.jpg
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-80_edited.jpg

Wie zijn wij

Laura Verboom

Als dankbare moeder van Imma (10), Joas (8) en Levi (6) zijn mijn dagen doorgaans gevuld met gezellige en chaotische uren. Vanuit een houding die erkent dat het leven een onophoudelijke reis van leermomenten is, oefen ik elke dag met leven in het moment, te omarmen wat is en met zachte ogen naar mezelf kijken. Wat een grote uitdaging is in het intense gezinsleven;-) Daar zijn dus voor mij veel lessen te vinden! Door te proberen, te luisteren en mezelf te bevragen word ik me steeds meer bewust van mijn patronen en behoeften. De relatie met mijn kinderen, met mijn lieve man Jesse en mensen om mij heen, helpen me om hierin te oefenen en nieuwe inzichten te krijgen.

“Ik ben omdat wij zijn.”

Janneke Janssen-Corssmit
Moeder van Feije (9) & Dijne (7) en graag samen met Jeroen. Werkzaam als Haptotherapeut bij Infabriek Boekel. Een fantastisch beroep omdat het voor mij de basis van het mens-zijn is. Na 15 jaar ervaring als (theater)docent in het vmbo ontstond er een verlangen naar diepgang in de persoonlijke ontwikkeling. Dit heb ik gevonden in Haptonomie. Ik ben geraakt door dit vak, omdat het me uitdaagt de beste versie van mezelf te zijn. Te luisteren naar wie ik werkelijk ben en daar mijn keuzes op te baseren. Te luisteren naar mijn gevoel en daarbij mijn hoofd mee te nemen in keuzes die ik maak. Echt contact aan te gaan met mezelf en de relaties om me heen. Kwetsbaar door het leven te gaan en iedere dag een beetje meer mezelf zijn. Ik vind het heel fijn om dit samen met anderen te doen.
Ik geniet van de natuur, reizen, lekkere koffie, zingen & dansen, tiny wonen, de fijne mensen om me heen, echt contact, de zon en met Jeroen en de meiden op avontuur gaan.

ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-37.jpg
ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-90.jpg

WIJ

Ken je dat als je op reis bent of op avontuur, dan kom je iemand tegen in een vrije ontmoeting en voelt direct: ‘ja dit klikt!’ Zo ging dat bij ons en de afgelopen drie jaar is deze ontmoeting uitgegroeid tot een waardevolle, intense vriendschap waarin we delen over ons moederschap, ons laten raken in wat het moederschap met ons doet, herkenning vinden in de uitdagingen die de opvoeding geeft, de leerzame spiegels die onze kinderen zijn, in alles. Dit gun je toch iedere moeder! En zo ontstond MAM met.aandacht.mama.

Jij bent het waard om deze tijd voor jezelf te nemen!

We ont-moeten je graag 22, 23 & 24 september!

Liefs,

Laura en Janneke


Aanmelden via aanmeldformulier hieronder...

AANMELDEN

Bedankt voor de inzending!

ElineFroukjePhotography-fotoshoot-eindhoven-hr-MAM-21.jpg
MAM : Contact
MAM : Instagram

Recensies

Mama's na MAM

Vier bijeenkomsten waarin we met mede-moeders, samen met Janneke en Laura, in een veilige omgeving met elkaar konden delen over ons moederschap. Het waren voor mij waardevolle bijeenkomsten, omdat het sowieso erg bevrijdend is om te horen dat iedereen op zijn eigen manier stoeit met het moederschap en de opvoeding. En dat dat ook ok is. Nu kan ik het opvoeden veel meer zien als een mooie uitdaging waar ik zelf ook zoveel van kan leren dan iets dat vooral veel energie kost. Vooral het inzicht dat de emoties van mijn kinderen er juist mogen zijn, omdat dat helend en gezond is, maakt dat ik veel makkelijker en liefdevoller om kan gaan met o.a. woede-uitbarstingen en andere lastige opvoedsituaties.

Daarnaast voelde het ook als tijd voor mezelf😊, waar ik elke keer vol energie vandaan kwam.

De combinatie van Laura als opvoedcoach en Janneke als Haptotherapeut is krachtig, omdat Laura ontzettend veel kennis in huis heeft en me op een andere manier laat kijken naar opvoeden. Janneke liet me, d.m.v. haptonomische oefeningen, ervaren wat voor mij kloppend is in de opvoeding en wat niet. Niet door erover na te denken, maar het zelf te doorvoelen.

Aanrader voor iedere moeder. Het is een kadootje aan jezelf en eigenlijk ook aan je kinderen. Ik ben er een fijnere moeder door geworden. (Moeder met dochter van 5 jaar en zoon van 7 jaar)

Moeder (40 jaar)

Ik gun iedereen MAM. Tijd om even los van alle dagelijkse beslommeringen jezelf nog beter te ontdekken. En dat op een hele bijzondere en intense wijze. Janneke en Laura vullen en voelen elkaar als geen ander aan, als persoon én als beroepsbeoefenaar. Met mooie haptonomische en pedagogische werkvormen dagen zij je uit om sterktes, valkuilen en grenzen te herkennen en te delen met anderen. Dit doen zij op een hele deskundige manier. De veilige sfeer die zij met hun warme en toegankelijke persoonlijkheden creëren, maakt dat er een groep ontstaat die al snel ervaringen, voorbeelden en handreikingen met elkaar deelt. Vaak heel waardevol, af en toe lekker confronterend.

Moeder (41 jaar)

MAM : Recensies
bottom of page